Projektleírás

 

A csornai székhelyű Virágzó Vidékért Egyesület (VIRVIDE) és a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, valamint a Pannónia Kincse Leader Egyesület 2014 szeptemberében támogatást nyert a „Csökkenő környezetterhelés, bővülő együttműködés a Rábaközben” című projekt megvalósítására. Ennek átfogó célja a Rábaköz tájegységben a mezőgazdasági növénytermelést veszélyeztető káros környezeti hatások csökkentésével a gazdálkodás és a működés kiszámíthatóvá tétele, valamint a tájegység mezőgazdasági versenyképességének javítása, a helyi élelmiszertermelés erősödéséhez való hozzájárulás. 

A tevékenység központi magja a tájegység növényvédelmi előrejelző állomásokkal való lefedettségének bővítése. A VIRVIDE korábbi projektje 7 db ilyen mérőállomás kihelyezését biztosította. A mostani fejlesztés a Rábaköz mind a 64 települése számára lehetővé teszi a teljes lefedettséget és az ezzel kapcsolatos szolgáltatás elérhetőségét.    

A projekt másik központi tevékenysége a rábaközi gazdák versenyképességének javítása a helyi együttműködés minőségfejlesztésén keresztül. Jellemző tevékenységelemek ezen a területen: képzések, rendezvények megvalósítása, jó gyakorlatok átültetése, szakmai tanulmányút megvalósítása, kiadványok megjelentetése. A projekt keretében egy új agrárgazdasági platform, a Rábaközi Tájtermék Klaszter is létrejön. 

 

Projektgazda: Virágzó Vidékért Egyesület

Projekt címe: Csökkenő környezetterhelés, bővülő együttműködés a Rábaközben

Támogatási határozat iratazonosító: 1677876613 

Támogatás összege: bruttó 43.812.170,- Ft 

Projekt kezdete: 2014. szeptember hó

Projekt vége: 2015. május hó